ხვანჭკარა

რაჭა ქართული მეღვინეობის პატარა, მაგრამ ერთ-ერთი ყველაზე ეგზოტიკური მხარეა.კანონის მიხედვით რაჭის მიკროზონები სოფელ წესიდან იწყება და ქვიშარამდე გრძელდება, სინამდვილეში კი ზონა გაცილებით უფრო პატარაა. ძირითადი სოფლებია: სადმელი, ბოსტანა, დიდი ჩორჯო, პატარა ჩორჯო, მეორე ტოლა, პირველი ტოლა.

სწორედ ამ ტერიტორიაზე მოდის სახელგანთქმული და უნიკალური ჯიშები,რითაც მზადდება ღვინო ხვანჭკარა.

ღვინო ხვანჭკარა ყიფიანების ღვინის სახელით იყო ცნობილი,თუმცა კომუნისტების პერიოდში ღვინოს ერთ-ერთი იმ სოფლის სახელი დაერვა, სადაც ამ ღვინოს დასამზადებლად აუცილებელი ყურძნის ჯიშები მოდიოდა.

ალექსანდრეული, მუჯურეთული, ზოგჯერ ცოტა საფერავი და ოჯალეშია ის ჯიშები, რომელთა შერწყმაც წარმოშობს ღვთიურ სასმელს-ხვანჭკარას.

ნახევრადტკბილი წითელი ღვინო ხვანჭკარა არის ადგილწარმოშობის ღვინო ბუნებრივად ნახევრადტკბილი და უმაღლესი ხარისხის. დამზადებულია ალექსანდროულისა და მუჯურეთულის ჯიშის ყურძნებისგან, რომლებიც მოყვანილია რაჭაში. ღვინოს ხასიათდება ლალისფერი შეფერილობით და აქვს განსხვავებულად ჰარმონიული, საუცხოო გემო გამორჩეული ხილის ტონებითა და მრავალფეროვანი არომატით.

დააგემოვნეთ მოხარშულ და შებოლილ ხორცთან ერთად.

გაგიმარჯოთ!

 

დატოვე კომენტარი